Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Η ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΗς ΥΠΑΡΞΗΣ

Η τεκμηρίωση της ύπαρξης 
Είναι αυτοί που κανουν στη ζωή τους τόσο σημαντικά πράγματα, που αλλάζουν τις ζωές χιλιάδων ανθρωπων με τις ανακαλύψεις και τα επιτεύγματα τους. Άνθρωποι που το όνομα τους καταγράφεται στην ιστορία του ανθρώπινου γένους. 
Μετά είναι και οι υπόλοιποι
Αυτοί που ζουν μια συνηθισμένη ζωή, κάνουν μια βαρετή δουλειά, που δεν θα εφευρουν ποτε κάτι καινούργιο για την υπηρεσία της ανθρωποτητας. 
Αυτοί που ξέρουν ότι όταν φύγουν δεν θα τους θυμάται η Ιστορία.
Πως τεκμηριώνεται η ύπαρξη αυτών;
Πιστεύω με την αγάπη
Κι αυτό είναι που την κανει τόσο απαραίτητη στη ζωή του μέσου ανθρωπου
Αυτό είναι που κανει τον άνθρωπο που νοιώθει ασήμαντος να νοιώθει σημαντικός
Το να εχεις έναν και μόνον έναν άνθρωπο που εχει επιλέξει εσένα μέσα στους χιλιάδες ανθρώπους
Κι αυτό είναι η βαθύτερη ανάγκη
Πέρα από το συναίσθημα , πέρα από την ανάγκη επιβίωσης υπάρχει η βαθύτερη ανάγκη να τεκμηριωνεις την ύπαρξη σου μέσα από έναν αλλο άνθρωπο
Αυτό το γεννήθηκες για μενα
Αυτό το γεννήθηκα για σένα
Είναι κάτι περισσότερο από μεγάλα λόγια και ρομαντικα . Είναι που θέλεις να ξέρεις γιατί γεννήθηκες. Και ολα τα αλλά δεν σε καλύπτουν . Δεν σε καλύπτει να γεννήθηκες για να μεγαλώσεις και να σπουδάσεις και να βρεις καλή δουλειά και να χεις όμορφο σπίτι. Πάντα μένει ενα κενό.
Μέχρι να βρεις αυτόν που θα πεις είναι ο ένας και θα πει το ίδιο για σένα. Αυτό που ίσως δεν αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι είναι γιατί είναι τόσο επιτακτική η ανάγκη αυτή. Και ο μόνος λόγος είναι ότι θέλουν να ξερουν , να νοιώθουν, ακόμα κι αν περάσουν τα χρόνια, ακόμα κι όταν γεράσουν ότι υπήρξε εκείνος ο κάποιος που για κείνον υπήρξαν μοναδικοί κι αναντικατάστατοι. Γι αυτό τους βλεπεις χρόνια μετά να αναπολούν και να κρατιούνται από αυτό το μεγάλο και δυνατό που έζησαν, η ακόμα και την ψευδαίσθηση ότι υπήρξε. Δεν είναι ο άνθρωπος που παράγει την ουτοπία , είναι η ιδέα αβάσταχτη του να νοιώθεις ασήμαντος που σε κανει να κρατιεσαι από αυτό. Αυτό το ότι είχες επιλεγεί, το ότι είχες αγαπηθεί, σε παρηγορεί, δικαιολογεί και τεκμηριώνει την ασημαντη κατά τα αλλά ύπαρξη σου.
ΜΣ


20/1/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Mind games

  Του έστειλε μήνυμα στο κινητό μια φωτογραφία με το σβέρκο της σημαδεμένο, μελανιασμένο, ένα σημάδι όπως τότε, όπως αυτό που της έκανε εκεί...