Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

αποτελέσματα ΡΙΚ 2011

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού 'Εργου 2011

Το Τμήμα Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων του ΡΙΚ ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού ΄Εργου για το 2011, με χορηγό τη ΣΠΕ Καϊμακλίου.
O διαγωνισμός έληξε στις 30 Απριλίου 2011.
Στις 4 Ιουλίου, η κριτική επιτροπή συνήλθε σε συνεδρία και αποφάσισε να απονείμει τρία βραβεία και δύο επαίνους.

1ο Βραβείο (2500 ευρώ), στo Nικόλαο Σίσκα, για το έργο «Μια γιαγιά θα μας σώσει». Πρόκειται για μια εξαιρετική κωμωδία που αποτυπώνει τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα. ΄Εξυπνοι διάλογοι, λειτουργικές σκηνικές εναλλαγές, καλός χειρισμός του θεατρικού λόγου. Πετυχημένες κωμικές σκηνές, ο λόγος ρέει αβίαστα.
2ο Βραβείο (2000 ευρώ), στον Κυριάκο Ορφανού για το έργο «Η τελευταία μέρα». Είναι ένα μεταφυσικό κείμενο με πολλές αλήθειες, που φανερώνει σ’ όλους το πρόσκαιρο πέρασμα μας από τη ζωή. Η πραγματική κάθαρση της συγνώμης υπάρχει στο δυνατό φινάλε του έργου.
3o Βραβείο (1500 ευρώ) απονέμεται στην Πόπη Κόντου για το έργο «Η απόσυρση της Μάγκι». Πρόκειται για έργο που μας γνωρίζει τον κόσμο του θεάτρου. Καλογραμμένο, συγκινησιακό όσο πρέπει, πραγματεύεται τις αντιθέσεις της ζωής και του θεάτρου, της μοναξιάς και του ονείρου.

'Επαινος απονέμεται στη Μάρω Κουσιάππα για το έργο «Ψευδαισθήσεις ευτυχίας». Πρόκειται για πολύ καλή ιστορία και πλοκή. Αριστοτεχνικές αναδρομές στο παρελθόν.
'Επαινος απονέμεται στη Μαρίνα Ονουφρίου-Σαβεριάδου για το έργο «Ψυχής θεραπεία». Πρόκειται για πολύ καλό θεατρικό κείμενο με πολύ καλές εναλλαγές των σκηνών. Εξαιρετική πραγμάτευση του θέματος από τη συγγραφέα.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν:
Πρόεδρος
Ελένη Λουκά Μιχαήλ - Ανώτερη Λειτουργός Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων ΡΙΚ
Μέλη
Ξένιος Ξενοφώντος - Συνεργάτης Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων ΡΙΚ - Ηθοποιός - Σκηνοθέτης
Τούλα Κακουλλή - Εκπρόσωπος της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου
Χριστόφορος Τσαγγαρίδης - Εκπρόσωπος του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου
Θανάσης Δρακόπουλος - Εκπρόσωπος της ΄Ενωσης Ηθοποιών Κύπρου.
Η απονομή των βραβείων θα γίνει το ερχόμενο φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Mind games

  Του έστειλε μήνυμα στο κινητό μια φωτογραφία με το σβέρκο της σημαδεμένο, μελανιασμένο, ένα σημάδι όπως τότε, όπως αυτό που της έκανε εκεί...